Andrahandsvärde på olika produkter

Idag är det vanligare än någonsin att sälja produkter i andrahand. Troligtvis beror det på att det hela tiden blir enklare och mer tillgängligt att göra så. Det finns till exempel många köp- och säljsajter online, både i Sverige och internationellt, traditionella loppisar och auktioner samt marknader och butiker där man kan sälja sina saker man inte längre använder. I princip kan man sälja vad som helst, men vissa saker har ett bättre andrahandsvärde än andra.

Andrahandsvärde på kläder
Något som alltid varit populärt att sälja i andrahand är kläder och skor. Kläder av kända märken med hög kvalitet har såklart ett bättre andrahandsvärde än kläder från en lågpriskedja. Vissa kläder av kända märken kan till och med öka i värde, till exempel om någon känd person har använt dem på någon särskild gala, film eller liknande. Har du kläder ämnade för särskilda tillfällen, och som inte är alltför slitna, kan du säkerligen sälja dessa vidare, till exempel vinterkläder.

Bilars andrahandsvärde
Det finns en stor andrahandsmarknad för bilar och andra fordon. Många har inte råd att köpa en ny bil, och då passar detta extra bra. En ny bil kan snabbt förlora sitt andrahandsvärde, medan en äldre bil håller sig mer i samma nivå, men har såklart ett lägre värde än en ny. Man kan säga att bilar och fordon får en exponentiell minskning i värde ju längre tiden går.

Leksakers andrahandsvärde
När man skaffar barn tillkommer ofta stora utgifter, allt från kläder och blöjor till mat och vagnar. För att minska sina utgifter kan det då vara bra att köpa leksaker i andrahand. Barnet växer snabbt, och har därför olika behov av leksaker. När ditt barn har tröttnat på leksakerna kan du med gott samvete sälja dem vidare. Många av dagens leksaker innehåller många gifter som kan skada ditt barn. När du köper leksaker i andra hand har dessa gifter ofta avlägsnats, och blir därför mindre farliga för ditt barn. Detta är såklart positivt både för ditt barn och för din ekonomi, så du kan undvika ett extra smslån utan inkomst.